Jedan čas fizičkog

Jedan čas fizičkog

Kod nas su fizičke aktivnosti zastupljene svakog dana. Dan počinjemo Mrdalicom – fizičko-muzičko-dramskom radionicom za razbuđivanje i punjenje pozitivnim emocijama za učenje i stvaranje koje nas preko dana čeka. Pored nje tu je i naša škola plesa Zvrkoteka. Na njoj vežbamo vesele koreografije usklađujući ritam pesama sa pokretima. Tu je i muzička radionica Mi-mi-la-la-re, gde osim pevanja i učenja nota takođe imamo i pokretne igre. Ne zaboravite da imamo veeeeliko dvorište kojim svakog dana jurimo, ali i sadimo i vredno radimo.

Kao što se vidi, ne manjka nam fizičkih aktivnosti, ali nisu još sve na broju. Sa školicom sporta Pokret za okret, vrtić BiBi – dečiji svet je napravio saradnju jer smo se prepoznali. Dovoljno je bilo da na njihovom sajtu pročitamo:

NAŠA MISIJA

je stvaranje uslova i rad na pravilnom razvoju dece, razvoju motoričkih sposobnosti i motoričke obrazovanosti, pozitivan uticaj na zdravlje dece, stvaranje zdravih životnih navika i odnosa prema spoljnom svetu.

Zapravo, to je i naša misija u domenu psiho-fizičkog razvoja deteta. Sve ono što smo i sami postavili kao ciljeve, našli smo i kod njih:

CILjEVI ŠKOLICE SPORTA
Pravilan razvoj dece kroz igru, sport, muziku.
Preventiva od deformiteta kičme, nogu i stopala. Rana dijagnostika.
Unapređenje zdravlja dece.
Razvoj motoričkih sposobnosti.
Razvoj intelektualnih sposobnosti.
Selekcija dece u sportske klubove.
Otkrivanje, vođenje i praćenje talentovane dece.
Sociološki razvoj dece.
Poboljšanje emotivnog i psihološkog stanja dece.
Stvaranje punovredne, sposobne, zdrave ličnosti deteta.
Unapređenje pedagoškog rada sa decom.
Usavršavanje i edukacija kadrova u radu sa decom.
(Da bi pravilno razvilo telo, razvilo motoričke sposobnosti, motorički obrazovalo, uspelo u budućnosti u vrhunskom sportu, neophodno je da se dete do desete godine razvija kroz bazične sportove i ovakav sveobuhvatan vid sportskog obrazovanja).

Ovo su bili dovoljni motivi da ih pozovemo na saradnju. I tako smo počeli, na radost sve naše dece, rame uz rame Vrtić BiBi – dečiji svet i Školica sporta Pokret za okret.

Naš čas fizičkog from Vrtic Bibi on Vimeo.

 

0 Comments

Leave Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *